TASTNBOX

Lots amb productes de luxe de la terra i vins de la DO Terra Alta.
  • Encara no tens res a la cistella :(
  • Encara no tens res a la cistella :(
portada entrades

TASTNBOX

DO Terra Alta

DO TERRA ALTA

Espanya alberga una gran riquesa mineral, situada entre el riu Ebre i el límit amb Aragó, a l’oest de la província de Tarragona. Es tracta de la DO Terra Alta, una terra protagonista en la producció de vi espanyol.
Com a símbol per a la viticultura, comprèn a 42 cellers i un conjunt de municipis que agrupen aproximadament 1.662 viticultors. Així mateix, d’aquestes terres destaquen zones naturals, entre elles, 2 unitats fisiogràfiques rellevants: l’Altiplà i la Plana, així com la Serra de Cavalls, Port d’Horta i la Serra de Pàndols.

L’elaboració de vins

Aquesta regió vitivinícola allotja una gran tradició i història mediterrània, sent reconeguda el 1982. El seu major atractiu és ser una zona perfecta per a l’elaboració de vins blancs a base de macabeu i sobretot Garnatxa blanca.

Així doncs, aquest lloc suposa el 75% del cultiu i producció de Garnatxa Blanca a Espanya, i a nivell mundial, fins a un terç de la producció mundial.

De fet, tant el macabeu com la garnatxa blanca són varietats de raïm blanc d’alta graduació, de gran cos, potents i fortes propietats, sent conegudes tradicionalment com vins brisats, vins blancs elaborats com si es tractés de vins negres. No obstant això, per a la producció de negres i rosats es fa servir la Garnatxa Peluda, Garnatxa Negra i la Carinyena.

Ja sigui en l’elaboració de vins mitjançant la garnatxa blanca barrejada amb moscatell, Pedro Ximenez o macabeu per produir mistela o la garnatxa sola, el resultat és excepcional. Es produeix un vi amb un alt nivell d’alcohol i de gran cos, presentant una aroma floral i un color groc.

Geografia

Aquesta particular zona presenta un clima mediterrani amb una gran influència continental, la qual causa oscil·lacions tèrmiques entre els 38° i els 6°C sota zero.

Pel que fa a la pluviositat, és escassa. Com a resultat, és possible per als viticultors podar la vinya curta, de manera que presenta un port rastrer perfecte per aprofitar la humitat que pugui presentar el terreny.

Tradició

El cultiu i producció de vi té lloc a Terra Alta des de temps immemorials.

Per tant, la DO Terra Alta s’ha convertit en la zona productora per excel·lència de licors rosats, vins blancs i un distingit vi negre que reflecteixen la riquesa de les seves terres.

Tot i comptar amb un suport tecnològic enfocat a conservar eficientment el vi fins arribar a les mans del consumidor, tot aquest procés és majoritàriament de tipus tradicional, la qual cosa el converteix en un símbol històric i natural per a la cultura.